Acest studiu a servit ca suport pentru incercarea de implementare a unui proiect in orasul Galati.
Terenul prezenta constrangeri destul de clare, atat urbanistice cat si arhitecturale. Forma triunghiulara a fost provocatoare in abordarea unei formule cat mai simple, dar care sa utilizeze metri patrati disponibili cat mai eficace. Tinand cont de prezenta unor monumente istorice in apropiere, conceptul promoveaza o stilistica neutra, pura, geometrica, care sa nu atraga decat prin forma cat mai curata, fara alte culori decat albul general si ceea ce reflecta sticla ferestrelor.
Amprenta cladirii pe teren fiind cat mai mare, era clar ca trebuia estompata prezenta abuziva, specifica multor constructii noi din piata din Romania. Astfel, distantarea fata de cladirea vecina a venit la pachet cu amenajarea accesului auto intr-o parcare subterana si a accesului pietonal in imobil. Regimul de inaltime este acelasi cu ale altor cladiri de locuit colective din zona, rezultand 4 etaje si un al cincilea partial. Acoperirea cu un singur plan inclinat ofera perspective uniforme din diferite unghiuri.
Aspectul neutru al cladirii functioneaza si ca un panou pe care se poate evidentia “poarta de han turcesc” – monumentul cel mai apropiat de situl analizat. In acelasi timp, axa vizuala ce leaga aceasta poarta cu zona de acces in cladirea propusa este libera pe zona de parter si primul etaj. Aceasta axa unifica zona de acces si micul parc al monumentului intr-o zona pietonala.
Planimetria ofera idei asupra potentialului care poate fi obtinut, fara a fi analizata in profunzime in stadiul de concept. Se promoveaza spatii deschise pentru a se putea utiliza suprafetele mai bine, cu atat mai mult cu cat unele au forma neregulata.
Intr-o situatie in care este clar ca nu merg aplicate retete constructive uzitate des, pentru ca ele nu pot specula terenul disponibil in mod eficient, aceasta forma ar fi presupus o structura cu pereti structurali din beton armat in loc de vestitele cadre.