Casa de pe lac

O situație care ar putea fi considerată de mulți drept una dificilă generează un proiect la fel de curajos ca beneficiarii săi, o familie de tineri dinamici și atenți la detalii. ”Casa de pe lac” se conturează astfel satisfăcând exigențele locuirii moderne și eficiente și profitând totodată de structura unei construcții existente, o casă de vacanță a familiei. Această cabană se transformă într-o locuință luminoasă, spațioasă și foarte modernă.

Amplasată în imediata apropiere a apei, noua casă se deschide aproape cu totul spre lac printr-un perete cortină ce lasă practic vechea structură la vedere și închide golurile cu sticla.

La interior lambriul de lemn brun roșcat al cabanei existente lasă loc albului și nuanțelor naturale ale lemnului structurii reabilitate și expuse. Simplitatea, eficiența și calitatea sunt cuvintele cheie ce guvernează rezolvările vechiului spațiu complet contrastant însă plin de oportunități. Zona de zi se deschide spre o bucătărie luminoasă, compartimentările verticale sunt reduse iar golurile exterioare se retrasează, reinventând spațiul prin lumina și texturile noi.

Etajul este dedicat aproape în întregime tânărului cuplu, fiind modificat în mod drastic pentru a deveni pretext de relaxare și liniște, un spațiu transparent și deschis în sine dar protejat și intim în ritmul de viață al familiei.

Loc nonconformist de joacă și studiu, mansarda devine universul celor mici reinterpretând ludicul în aceleași linii curate și clare ce definesc soluția amenajării.

Suprafață

290 mp

Anul proiectului

2018

Amplasament

Dorobanț, Iași

Category

Amenajări Interioare, Private