Casa Z Concept

“Casa Z” a fost rezultatul unei teme foarte clare venită de la clienți, privind aspectul și numărul de camere. Intenția lor era de a nu se afișa; ce și cum se întâmplă în “cutie” fiind treaba lor și nu a vecinilor. Aici ar fi stat două familii, în două unități de locuit alipite sub aceeași volumetrie, având comun un spațiu de terasă acoperită și o mică piscină.

Tot studiul a indicat că – sub ferma solicitare de a nu proiecta un al doilea nivel – trebuia folosit maximul de suprafață la sol permisă în zonă. Nici atât nefiind de ajuns, s-a propus o compoziție planimetrică de pereți trasați la unghiuri de 30 și 60 de grade. Această soluție a fost oportună pentru rezolvarea acceselor și a fluidizării unui funcțional solicitant, cu cerințe de suprafețe și orientare destul de clare, astfel că întreaga locuință s-a putut încadra perfect într-un dreptunghi cu amprenta de 360 mp. Schimbările de direcție a pereților au oferit ca bonus mici spații pentru depozitarea hainelor pentru patru din totalul de șase dormitoare și mici pauze/retrageri în planurile lise ale fațadelor care se apropiau destul de mult de proprietățile învecinate, sporind totodată senzația de intimitate a zonelor de noapte. O curte de lumină aflată între cele două unități de locuit a facilitat amenajarea unor băi și a unei debara ventilate natural în mijlocul dreptunghiului.

“Casa Z” a fost apreciată de clienți și studiată cu entuziasm. Cu atât mai mult entuziasm cu cât se agrease realizarea ei pe structura din lemn. Însă una din cele două familii a abandonat investiția și banca nu a acordat fonduri pentru credit în cazul structurii ușoare.

Astfel că proiectul a lăsat o amintire plăcută și un mare “cum ar fi fost dacă” pentru o locuință pe cât de personalizată, pe atât de sortită sertarului.

Amplasament

Bârnova, Iași

Anul proiectului

2016

Suprafață

360 mp

Category

Concepte, Rezidențial